Sunday, February 9, 2014

Kulit Cantik...Sihat Dan Gebu

~ Assalamualaikum ~

Just nak share info yang dapat dari Ceramah pada 8 Febuari 2014

Untuk kesihatan kulit yang cantik sihat dan gebu....apa yang badan kita perlukan adalah :

1. Vitamin C
Sangat penting dalam pembentukan kolagen, kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.


 2. Vitamin E
Terkenal sebagai Vitamin awet muda - melambatkan proses penuaan. Membantu keseimbangan hormon mengawal kadar minyak dalam liang kulit membantu mengurangkan kesan jeragat, membantu masalah kulit yang berminyak dan membantu menghilangkan parut.3. B Complex ( B for Beauty)
Menjaga kesihatan kulit dari dalam. Penting dalam kestabilan hormon. Kekurangan B Complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan sewaktu dengannya. Bila hormon dalam keadaan tidak stabil, jerawat akan mudah terhasil. ia juga dapat membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Seseorang yang kerap berada di bawah terik matahari sangat memerlukan B Complex.
 


 4. Energizing Soy Protein (ESP)
Pengambilan ESP bersama-sama dengan Set Kecantikan Kulit Shaklee amat disarankan untuk memberikan kesan yang optimum. ESP adalah sumber protein yang terbaik dan untuk dapatkan kulit yang cantik, kita perlu mendapatkan makanan dari sumber protein yang baik. Protein adalah makanan asas kepada sel-sel badan. Jadi apabila sel-sel ini sihat, penyerapan zat dan nutrien akan menjadi lebih mudah. Protein sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Kulit akan menjadi kusam dan tompokan hitam pada kulit akibat jerawat akan menjadi sangat sukar dihilangkan jika kita tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru untuk menggantikan sel kulit mati.


CikSally rasa sekian sahaja info untuk kali ini...Selamat membaca ye kengkawan :)

Untuk dapatkan produk #Shaklee pada harga istimewa, sila contact CikSally laju2

Sekian adanya....CikSally

No comments: