Monday, February 27, 2012

Hepi burfday Mak

~ Assalamualaikum ~

Semoga Isnin membawa kebahagiaan yang berpanjangan. Hari ni 27.02.2012 adalah ulangtahun kelahiran bonda tersayang Chik Binti Ali yang ke 66 tahun. Da tua mak aku sbb tu mcm2 sakit n x larat. Semoga mak diberikan kesihatan yang baik n berpanjangan serta dilimpahi kerahmatan dalam hidupnya...aminnn.

So semalam, kitorg telah wat satu majlis untuk meraikan mak, anak sedara Nur Khalisa 4 tahun (28.02) dan Nur Hana 12 tahun (09.02) yg lepas. Butiran kejadian adalah seperti dibawah...sungguh skema gaban aku arinikan... *mood ari isnin + audit ISO*



hello kitty utk si kecik
pulut kuning utk si warga emas

burfday gegirl hikhikhik



atok n cucu yg malu2 konon
putera katakku yg nk kek angry bird nnti..huhu
bukan sng cameraman x pro ngan kamera cabuk ni nk tangkap aksi 3 baby ni

kecit2 da mkn twisties...



"hey kawan..bg la sket, kedekut la hadi ni" :) yg sorang da lari, mentang2 dia merangkak lbh laju dr yg lain
lupa lak nk amik gambo makanan...menu pd hari tu ialah...soto ayam, mee sup, mee hoon grg, pulut dan kari daging...kuih muih dan kopok2...cam biasa lah kan :p

Sekian ada nya.....

Monday, February 20, 2012

Carbs Vs Protein

~ Assalamualaikum ~

cer teka yg mana satu cik sally..heee

Selamat pagi isnin...best ke ari korang arini, bestkan..mesti best nak mulakan ari baru ni *tangan di dada, mata di atas, best sgt la tu*...skang cik sally masih meneruskan usaha2 nk turunkan berat badan...npk cam ada perubahan +ve tp bila naik ats penimbang tu cam x gerak2 je huhuhu

makkk oiii....beratnya

Masa mula2 nk start tu sbuk la google sana sini nk cari menu sihat, cara nk berdiet, nk senam caner, apa yg bole n x bole dimakan, padahal da tau pon.. sbb... *aku rs benda ni aku da wat berulang ulang sejak 10 taun lps hehehe* Pastu ada la terjumpa pasal diet rendah karbohidrat, sebelum2 ni kita asik disogokkan dengan diet rendah lemak / kalori. Diet rendah karbohidrat ni juga dikenali dgn nama Atkin diet. Waaaa npk menarik ehh dr cerita2 org yg mengamalkannya sbb apa cepat turun n x perlu bersenam pon dia turun. Bila baca tu macam teruja nk try la tp dlm ms 2 mgu kena makan sehari 20g shj carbs...ehhh bole ke.

So bila nk makan tu..tgk la kandungan carbs pd label pd makanan tu, semua pon lbh dr 20g...byk benda pulak tu yg x bole makan lngsung dlm tempoh 2 mgu dan kena lebihkan makanan berprotein.. nasi, semua jenis mee, pasta, roti, manis2 even buah pon x bole sdgkan selama ni kan buah tu bgs n elok...kalo camni mmg la bole turun cepat kan...tetiba cik sally rs kecewa lak...yg bole ikan, ayam...daging...ari2 n byk2 pon xpe...pulak daaa

3 hari je la cik sally bertahan utk tgk benda2 tu..lps tu cik sally balik semula pd diet rendah lemak n kalori n masukkan sekali xtvt bereksesais, u know y..sng nk cari lemak yg low kt label makanan compare ngan nk tgk low karbohidrat, mana nk dpt kan hehe so beringat je la kalori yg masuk jgn lebih okeyyy...makan la ikut time n dlm portion yg bersesuaian...bersederhana tu kan lebih baik...gud luck la cik sally n chaiyok..chaiyok :D

Sekian ada nya.....

Monday, February 13, 2012

Bandung..ayuh kita berdangdut

~ Assalamualaikum ~

video

Dua hari dua malam aku nk upload tau...hadoiiii, so apa lagi yok kita berdangdut....goyang,,goyang gerudi..
makcik Ropi...ini lah hasilnya :)

Sekain ada nya....

Friday, February 10, 2012

Movie Maker

~ Assalamualaikum ~

Pe cerrr? Bestkan cuti lama2 ari tu sampai rs nk cuti trus wahahaha...mana bisa buk sally. Cuti2 aritu sempat belajar movie maker ngan adik...so apa lagi seme gambar nk daku movie maker kan hahaha...org lain tu da lama pandai kan...xpe la cik sally slow n steady...biar lambat asal tau jugak.

video

Ini la cobaan pertamaku...layan..zasssss

Banyak lagi yg nk kena belajar...cabarannya adala laptop yg cam siput vavi..sket2 hang..sket2 ilang...sket2 x bole upload gambar...ermmmm...kena beli baru ni ;p

Sekian ada nya.....