Sunday, October 26, 2014

JDT KE FINAL PIALA MALAYSIA

~ Assalamualaikum ~

Semalam tengok semi final JDT vs Felda United. Walaupun kedudukan agregat masa tu menyebelahi Felda United namun akhirnya JDT layak ke final dengan agregat 6-5, harus lah kena menang, ko lawan kelab je tu derrr malu wei kalau kalah.....jumpa sape? jumpa pahang bohhh.



Mutu pengadilan nampak masih lemah dengan beberapa insiden yang berlaku kat padang. Nampak gaya sket lagi mau gaduh tu ish...ish...ish, x mo..x mo gaduh. Tapi tu lar, aku tengok ada mamat negro dr felda united tu cam ganazzz siotttt, Diaz asyik jadi mangsa je, orang sabar pon ilang sabar camni kan....

diaz

mamat atas + mamat bawah memang mantap....chemistry bagus

 Bak kata en. somi, main bola kena kuat mental, dalam padang...luar padang, provokasi memang berlaku. Pada CS pulak jadi penyokong sesebuah pasukan pon kena mental kuat, apa taknya u oll provokasi di mana-mana, social media sekarang ni kan, macam2, dalam fb kena kutuk beb, grup whatsapp lagi macam2, wechat pon ada...adoiiiiaiiii lebih baik diam n jangan tambah kepanasan, yang nak tengok kita marah, bengang ada di mana2.

CS pernah block friend mamat Kelantan ni gara2 hari2 dia tag CS kutuk2 pasukan JDT n bakar2 CS, aku cakap ngan dia aku ni tgk bola suka2, x payah lah tag aku macam2, ehhhh hari2 gak dia tag u oll, bukan sekali sehari tap sehari berkali-kali....ermmm dari aku gaduh kan baik aku block je, aman donia dah hehehe, malas lah kita nak serabut2 kan pala, nak enjoy2 je :)

Psssssstttttt mulot jantan2 kat dunia ni lagi teruk kan, dulu2 org kata mulut perempuan tapi CS tengok zaman media sosial ni, kaum adam boleh tahan gak mulutnya. Sana sini kutuk orang....ko dah pehal CS kutuk2 orang....hehehe mintak ampun *angkat tangan dua*

Kali ni mak tengok bola sopan2 gitu....bila mak jerit jer Hadif nangis, terperanjat katanya, bila hadif nangis je mak jerit...ermmm sian lak tengok anak mama asik tepanjat boboi je kan, last2 mak kontrol suara je laaaa...sopan gitu kan....hadif....hadif... tak sporting betol tau.

mama...jangan jerit, tanjat sy.....nangis ngada2 anak mama tu
Orait lah, jumpa di final, hope JDT boleh menang, bukan apa....mana tau dapat cuti sehari dua ke...korang x suka ke cuti2 ni...jangan tipu arrr bajet baik nak g kerja je hehe

Sekian ada nya....

CikSally


2 comments:

Abang Bear said...

hmmmm... apa nak kata.. dah final dah dan dah kalah... tunggu tahun depan jer lah kan...

cik sally said...

ye la dah kalah..xpe la cuba lg musim dpn