Thursday, December 29, 2011

SBPA

~ Assalamualaikum ~

SBPA? sy mesti pilih...whether u like it or not...u hv no choice, nk kekal ngan SSM? jgn cari pasal la, ada yg gaji x naik n bonus x dpt nnti cam org yg kekal dlm SSB dulu...bunyi cam kijam kan tp ok jer..apa2 pon benda baru yg nk dilaksanakan mesti ada pro & con...ye dak??? Cik Sally pilih pencen umur 60 tahun tp sebenarnya mengikut hati umur 40 tahun da nk pencen...caner tu...kalo bole sok je da antar surat...maleh da aku ni nk pk hal2 masyarakat sekeliling.....bikin sesak kapla gue je huhu

Tetiba aku nk masuk bab 'masterchef'...apa kes??? Kira bab SBPA tadi da setel la tu kan :)

'Masterchef' yg baru ni mmg baik kalo dibandingkan ngan masterji yg lama tapi dari perkiraan n pemerhatian aku...dia ni ada sket lemah dalam menilai hati budi org...dia masih lom tau membezakan antara intan dan kaca...antara nasi ngan rumput...antara gemuk dan kurus tapi dia cukup pandai dalam membezakan antara yg cantik ngan tidak dan antara lelaki & perempuan...motif???  hehehe...ehh ehh melampau lak kan aku nyer perbandingan hehehe. Nampaknya dia banyak tertipu ngan pandangan mata kasar, dia tidak dikurnia kan matahati yg boleh menilik org jauh kedalam...untungkan kalo org yg mmg power dlm skill bodek membodek n bermulut manis ni w/p hakikatnye hati penuh dendam & dengki.....

Sekian ada nya....


8 comments:

Seorang Blogger said...

Makcik no komen
huhu

ejak said...

mu dok pahe mokcik [mafhumnya : kamu x paham citer ni makcik]

Daddy Zuki said...

larat ke nak kerja sampai 60 thn tu cik sally?

http://zukidin.blogspot.com

ejak said...

insyaallah, kalo dipanjangkan usia DZ :)

Ms Velentine said...

cik liza..su pun pilih 60..mcm mn susun buku msa umur 60 thn ek..hehehe nak try KPSL org yg dh lulus lama pun tak naik2..ni kan su yg baru lulus

ejak said...

su..kita susun buku ms tu da pakai mesin kot hehe...pnm wt apa pon x tau la seme x bole naik..kita ni caner la gaknya..seme gred pon camtu la su

zieyyan said...

huhuhuhu...saper masterji tu kalau master chef dh tau izani heheheh...wah kak sally sign umur 60 ke syabas lah..yan pilih sampai 56 jer...kalau pilih umur 60 ada keistimewaan ke? x berapa paham la sbpa ni huhuuh....

ejak said...

TP kitorg kata amik je 60 sbb dia xde efek kalo nk pencen awal pon..still bo dpt pencen awal..tu tklimat ms tu la kalo berubah x tau la..yan kalo nk knal masterchef kat kmj ni..meh la dtg cni ngeh ngeh