Wednesday, January 26, 2011

Nasi Lemak Pakcik Sayang

Assalamualaikum

Hari ni hujan jer...sejuk.,ngantuk...malas semua ada. Ujan ni dari malam semalam sampai pagi. hari ni jugak aku gagahkan diri bgn pg sbb smlm ptg da janji ngan DaDa nk g mkn nasi lemak pakcik sayang. Sedap wooo...bukan selalu dapat makan...kalo nk g mkn kena dtg awal (sblom kul 8 kna masuk keje...jgn ngulor ye..integriti2) + x berniat utuk menguruskan badan.

Maka...pg td dalam ujan yg agk lebat...cuaca yg masih gelap...cik sally kuatkan semangat n tabahkan hati demi sesuap nasi lemak + paru + telur. warung ni kitorg panggil Pakcik Sayang sbb pakcik tukang buat air teh yg best ni selalu panggil org sayang...sayang so aku pon amik keputusan nk panggil warung dia ngan nama tu....lg pon warung ni lom bernama lagi sbb tuan dia cam x berniat pon nk bg nama kat warung dia.

Bila da ujan + budak2 g sekolah...apa lagi sesak giler la jalan...bak kata penceramah yg dtg kat tmpat kitorg...tangkak ni kecik nk mampos tp bila jem teruk nk mampos...da tu lalu blakang keta myvi yg byk kat bandor tangkak ni *tu ayt dia ok* x pasti nape dia dengki ngan myvi ni hehe...jelessss la tu sbb dia pakai keta import x dpt pakai myvi *ni cuma tekaan cik sally yg x berasas*

Dalam memandu cik savvy tu...otak ni berfikir fikir...x salah la kalo aku dtg lambat sket selama ni *yg pasti sblom kul 8*. Kalo awal punya la sesak nk berlumba ngan bas2 sekolah...cikgu2 sekolah n bdk2 sekolah yg naik basikal...motor...jalan kaki tu sbb mereka2 ini naik keje n start kelas kul 7.30. Apa lah salah nye aku yg naik keje kul 8 ni bg laluan kat depa dulu kan.

Skang da tau....DATANG LAMBAT JIWA TENANG SBB KAT J/RAYA DA CLEAR...AKU PON LEH MEMECUT NGAN AMANNYERRRR...HEHEHE.

Sekian...wassalam

5 comments:

Heidi Shafiq said...

betul tu.. bg laluan kat mereka dulu.. :)

Fara said...

kak.. itulah yg slalu fara wat.. boleh rempittt.. hehehehe.. wlaupun pak guard setia mencatat no en viva fara tu, tp no halnya lah.. janji pepagi drive gi keje ngan perasaan yg best! hehehe..

ejak said...

Heidi...sy sokong hehehe sebenarnye nk bgn lambat sket...5 minit pon berharga pg2 ni
fara...td je sbb bersebab hahaha sok back 2 normal

takbest said...

itu pasal makcik masuk kul lapan satangah... kalo bole anjal lagi kul 10, kul 10 makcik nak dtg opis... errrrr korang nyer opis takde jadual waktu anjal?? anjal, aku suke nyebut nyer... macam best ehh

ejak said...

makcik kalo 8.30 okey la lagi tp kalo kul 10 bila time lak kita nk balik..harus da malam ekk hehe....nnti kalo ko jd PM kita wat yg paling anjal sekali ehh