Sunday, January 9, 2011

Si Tukang Kasut...ehem..ehem

assalamualaikum

chapter 1
saje nk tiru makcik ropi tulis tengah-tengah...cam best jek hehehe
da 2 minggu kasut sukan ku koyak actually bkn koyak cuma tapak dah tertanggal
selama 2 minggu tu gak x exercise *alasan manusia serba kekurangan ni*
bila da x exercise..badan makin berat...mana taknye makan masih sama *kuantiti banyak*
tido pon berganda ganda x ingat...adoiiii

chapter 2
nk cari kedai repair kasut bkn lah sesenang yg disangka
ada satu kedai di kaki 5 kat muor tu....cubaan pertama x berjaya 
bandor muor tu sesak nk mampos sampai x de parking
pusing2 x bole benti...last2 dgn ke fedupan yg melanda cik sally pon pulang hampa
pg la tangkak lg satu haram kedai repair kasut pon x ada...soooooo

chapter 3
tetiba cik sally terrrrrpk nk bukak satu kedai repair kasut
ni 1 biznez yg baik gak..buat dr rumah
nk cari customer x susah rsnyer sbb cik sally biasa jual kuih raya..
mini popia sedap banget, makan x hingatt tu lg kuikuikui
bole buat duit ni...wah wah wah 

chapter 4
maka sbuk kan la diri meng google pasal kedai repair kasut
nk cari idea n kalo2 ada jual ebook psl benda ni @ nk join kot2 ada kusus
tp x brape memberangsangkan la...x jumpa lngsung
nk gak ada kemahiran & lengkapkan diri apa equipment yg diorg si tukang kasut ni pakai
xde gak jumpa..maka kecewa la lg sekali...then teringat kat youtube
ermmmm not bad byk gak tp mat saleh nyer kedai la
rata2 diorg ni guna mesin (teknologi) la plak...waduh kos mesti tggi
tp interesting plak tgk cara diorg repair...mmg kelassss nyah

chapter 5 (last episode)
setelah di pikir2 kan..dicampor..ditolak...dibahagi maka
cik sally pon menangguhkan dulu hasrat tuk mulakan bisnes ni...mungkin some other time la
tp cik sally percaya...bisnes ni bole menguntungkan sbb x ramai yg berkecimpung
sok g kedai kat muor tu lg tuk hantar my sport shoes n tya sekali kot2 si tukang kasut tu bole bg kusus kat i..amacam???? bgs x idea cik sally yg kdg2 npak cam merapu tp x mustahil
kalo cik sally akn jd jutawan dengan hanya jd seoarang pengrepair kasut 
kuikuikuikuikuikui





2 comments:

takbest said...

tringat plak makcik kat chapalrela.. g la blaja ngan mamat tu makcik.. konpem lulus baik nyerr..

ejak said...

ko ada kontek number dia bg kat aku hahaha...aku akn usahakan idea aku ni